Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa: Euroopan unionin neuvosto: Työryhmät ja komiteat

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO EUROOPAN UNIONISSA

Avenue de Cortenbergh 80, B-1000 Bruxelles, Belgique
Puh. +32-2-287 8411
S-posti: sanomat.eue@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Työryhmät ja komiteat

Yli 200 jäsenvaltioiden edustajista koostuvaa työryhmää ja komiteaa valmistelee asiat pysyvien edustajien komitealle. Työryhmissä jäsenmaata edustaa joko pääkaupungista lähetetty tai pysyvässä edustustossa työskentelevä asiantuntija. Työryhmät kokoontuvat viikoittain, ja eri aihealueiden kokouksia saattaa olla useita samana päivänä. Edustuston virkamiehet raportoivat työryhmänsä kulusta 24 tunnin sisällä. Edustuston virkamiesten päivittäistä työtä säätelevät neuvostojen kokousten ja niitä valmistelevien työryhmäkokousten rytmi.

Neuvostolla on myös erityiskysymyksiin keskittyviä pysyviä komiteoita. Vuonna 2000 perustettu Poliittisten ja turvallisuusasioiden komitea (COPS) keskustelee ja muokkaa yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviä kannanottoja ja päätöksiä. Suomea komiteassa edustaa COPS-suurlähettiläs Sofie From-Emmesberger.

Sotilaskomitea (EUMC) puolestaan koostuu jäsenmaiden puolustusvoimien komentajista, joita edustavat heidän sotilasedustajansa. Suomen edustaja on kontra-amiraali Juha Vauhkonen. Sotilaskomitea antaa sotilaallisissa kysymyksissä neuvoja ja suosituksia sekä arvioi mahdollisten kriisien uhkaa.

Muita tärkeitä erityiskysymysten valmisteluun keskittyviä komiteoita ovat mm. talous- ja rahoituskomitea, kauppapoliittinen komitea, työllisyyskomitea sekä maatalousneuvostoja valmisteleva maatalouden erityiskomitea.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.9.2016


© Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Bryssel | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot