Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa: Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO EUROOPAN UNIONISSA

Avenue de Cortenbergh 80, B-1000 Bruxelles, Belgique
Puh. +32-2-287 8411
S-posti: sanomat.eue@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 21.2.2017

Haku määräaikaisiin EU-tehtäviin jatkuvasti käynnissä

Katri Puhakainen/EUE
Europa, Lex ja Charlemagne; Rue de la Loi, Bryssel
Europa, Lex ja Charlemagne; Rue de la Loi, Bryssel

Euroopan unionin toimielimissä ja virastoissa on tarjolla vakituisten virkojen lisäksi myös määräaikaisia, sopimussuhteisia tehtäviä. Työtehtävät voivat olla esimerkiksi rahoituksen, oikeustieteen, EU:n eri politiikka-alojen, viestinnän tai henkilöstöhallinnon parissa. Haku määräaikaisiin tehtäviin on käynnissä koko ajan.

Sopimussuhteisia työntekijöitä rekrytoidaan tilanteissa, joissa kaivataan tilapäistä asiantuntijaosaamista tietyllä sektorilla. Tehtäviä on eritasoisia eikä kaikkiin tehtäviin vaadita akateemista loppututkintoa.

Avoimet työpaikat on listattu EU:n henkilöstövalintatoimiston sivuilla. Tehtäviä on tarjolla Brysselin ja Luxemburgin lisäksi Euroopan komission edustustoissa jäsenmaissa ja kolmansissa maissa sekä erillisvirastoissa. Hakuprosessi sopimussuhteisiin tehtäviin (CAST-kilpailut) on varsinaisia virkamieskilpailuja kevyempi menettely.

Sopimussuhteisista tehtävistä kiinnostuneet hakijat rekisteröivät tietonsa ja osaamisensa kilpailuun, jossa haetaan tietyn alan osaajia. EU:n toimielimet ja virastot etsivät tietokannasta erilaisin hakuehdoin hakijoita, joiden osaaminen vastaa avoinna olevia tehtäviä. Sopivan hakijaprofiilin täyttävät hakijat kutsutaan tietokonepohjaisiin alkutesteihin. Testin läpäisseet hakijat kutsutaan työhaastatteluun, jonka pohjalta tehdään lopullinen valinta.

Keväällä 2017 on tulossa myös varsinaiset rekrytointikilpailut hallintovirkamiehille ja talousalan osaajille.


Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

Tulosta

Päivitetty 22.2.2017


© Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Bryssel | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot