Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa: Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO EUROOPAN UNIONISSA

Avenue de Cortenbergh 80, B-1000 Bruxelles, Belgique
Puh. +32-2-287 8411
S-posti: sanomat.eue@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Tietoa verkkopalvelusta

 

Finland.eu -verkkopalvelu on Suomen pysyvän edustuston Euroopan unionissa ja ulkoasiainministeriön tuottaman informaation ja palveluiden jakelukanava sekä ulkomaalaisille että suomalaisille. Verkkopalvelu tuotetaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ranskaksi.

Etusivun uutiset käsittelevät EU-edustuston toimintaa ja ajankohtaisia EU-asioita. Etusivulta löytyy myös ulkoasiainministeriön ajankohtaispalsta, jossa ovat ulkoasiainhallinnon tai valtionhallinnon tiedotteet, puheet ja artikkelit.

Ajankohtaista -linkin takaa löytyvät edustuston omat tiedotteet sekä edustuston toimintaa käsittelevät artikkelit. Lisäksi sivulla ovat ulkoasiainministeriön tiedotteet, jotka päivittyvät formin.finland.fi -sivuilta. Ajankohtaisaineistoa voi tilata RSS-syötteen avulla RSS-lukijaansa.

Kokouskalenteri kertoo tärkeimmät EU-kokoukset, joihin Suomi osallistuu.

Pysyvä edustusto -osiossa esitellään edustuston toiminta-ajatus, henkilökunta, työnjako sekä kerrotaan edustuston historiasta Brysselissä.

Palvelut -osiossa kerrotaan edustuston tarjoamista palveluista.

Suomi EU:ssa -sivuilla esitellään Suomen toiminnot EU:ssa sektoreittain, EU-asioiden käsittely Suomessa sekä lyhyesti EU:n toimielimet.

Linkkejä -sivuilta löytyy linkkejä mm. Suomen valtionhallinnosta ja EU-toimielimistä. Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa ei vastaa verkkopalveluun linkitettyjen sivujen sisällöstä.

Palaute -lomakkeella saa yhteyden edustustoon ja voi esittää kysymyksiä, kommentteja tai palautetta verkkosivuista.

Yhteystiedot -sivuilta löytyy EU-edustuston yhteystiedot. Lisäksi sivulta löytyy linkki Suomen muista edustustoista maailmalla.

 

 

Erityisohjelmat

Ajankohtaista-osion sisältöä voi seurata myös RSS-syötteen (Really Simple Syndication/Rich Site Summary) avulla.  Käyttäjä voi tilata uutisryhmään tulleen uusimman tiedon RSS-lukijaan. Siten ei tarvitse jatkuvasti käydä sivuilla seuraamassa päivityksiä.

RSS-lukija on saatavissa verkosta ilmaiseksi. Ohjeita RSS-syötteen käyttöön löytyy muun muassa osoitteista

Sivujen käyttäminen

Jokaisen sivun oikeasta ylälaidasta löytyvät kielivaihtoehdot, sivukartta, palaute ja haku.

Kielivaihtoehdoilla pääsee englannin-, ranskan- tai ruotsinkieliseen käyttöliittymään. Myös yksittäisen tiedotteen tai dokumentin yhteydessä näkyy, onko kyseistä tietoa olemassa muilla kielillä.

Sivukartta toimii hakemistorakenteen muodossa ja näpäyttämällä sanan edessä olevaa plus-merkkiä aukeaa näkyviin alemmalla tasolla oleva navigaatio ja sivujen sisältö.

Palautelomakkeella voi lähettää erilaista viestiä edustustoon, missä saatu palaute käsitellään mahdollisimman nopeasti.

Hakutoiminto toimii vapaalla tekstihaulla. Tarkennetussa haussa on mahdollista käyttää sanan katkaisua *-merkillä sekä useamman sanan yhdistämistä AND- tai OR-sanoilla.

Tekijänoikeudet ja linkittäminen

Oikeudet sivuilla julkaistavaan tekstiin, kuviin ja tallenteisiin ovat ulkoministeriöllä tai muilla aineiston yhteydessä mainituilla. Esimerkiksi kuvien oikeudet voivat olla muiden kuin ministeriön hallussa, mutta ministeriö on tehnyt sopimuksen kuvien käytöstä.

Teksteihin saa vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta tällöin lähde on ehdottomasti mainittava. Muunlaisesta aineiston käytöstä on aina sovittava erikseen ulkoministeriön kanssa.

Yksittäisiin kuviin linkittäminen on ehdottomasti kielletty.  

Vastuu

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa  vastaa verkkopalvelun sisällöstä, joka pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisena.

Edustusto ei vastaa linkitysten kautta avautuvan muiden ylläpitämän tiedon oikeellisuudesta.

Lisätietoja

Palvelun ylläpidosta vastaa Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa yhteistyössä ulkoasiainministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston kanssa.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.5.2007


© Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Bryssel | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot