Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen maitoala saa EU:lta tukea vientikriisiin - Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO EUROOPAN UNIONISSA

Avenue de Cortenbergh 80, B-1000 Bruxelles, Belgique
Puh. +32-2-287 8411
S-posti: sanomat.eue@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 11.12.2014

Maa- ja metsätalousministeriö
10.12.2014 

Suomen maitoala saa EU:lta tukea vientikriisiin

 EU:n maatalouskomissaari Phil Hogan ilmoitti 10. joulukuuta, että unioni tukee Venäjän tuontikiellosta kärsineitä suomalaisia maidontuottajia 10,7 miljoonalla eurolla.

- Komission tuki Suomelle on hyvä uutinen, sanoo maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo. - Tämä on tärkeä lisä Suomen jo kansallisesti päättämien Venäjä-kriisitukien 22,5 miljoonaan euroon, joista suurin osa kohdistuu maitoalalle.

Ministeri Orpo toteaa, että komission tuore esitys tukea Suomen maitoalaa, sekä aiempi vastaava päätös Viron, Latvian ja Liettuan maitoalan tuesta ovat historiallisia.

- Milloinkaan aiemmin EU:n kassasta ei ole maksettu ylimääräistä tukea suoraan vain tiettyjen jäsenmaiden tuottajille, hän sanoo.

Alkusyksyllä komissio tuki normaaleilla käytettävissä olevilla markkinahallintakeinoilla hedelmä- ja vihannesalaa sekä maitotuotteiden varastointia kriisin takia. Nämä olivat unionin normaaliin toimintaan kuuluvia tukitoimia, joilla tasoitetaan erilaisia häiriöitä markkinoilla, mutta näitä keinoja ei Suomessa pystytty Orpon mukaan hyödyntämään.

- Tämä asia on ollut suuri periaatteellinen kysymys Suomelle. Vaikka nyt saatu tuki ei kompensoikaan kaikkia menetyksiä, on se tärkeä kädenojennus EU:lta suomalaiselle tuottajalle, ministeri toteaa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

valtiosihteeri Tiina Rytilä p. 0295 162 132 maatalousneuvos Kari Valonen p. 0295 162 269 osastopäällikkö Risto Artjoki p. 0295 162 286 etunimi.sukunimi@mmm.fi

Lisää aiheesta: 

Komission teemasivut Venäjän tuontikiellosta:

http://ec.europa.eu/agriculture/russian-import-ban/index_en.htm

Komissaari Hoganin videolausunto (tulossa):

http://europa.eu/newsroom/audiovisual/index_en.htm

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.12.2014


© Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Bryssel | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot