Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Leena-Kaisa Mikkola chef för avdelningen för Afrika och Mellanöstern - Finlands ständiga representation vid Europeiska unionen : Aktuellt : Utrikesministeriet informerar

FINLANDS STÄNDIGA REPRESENTATION
VID EUROPEISKA UNIONEN


Avenue de Cortenbergh 80, B-1000 Bruxelles, Belgique
Tel. +32-2-287 8411
E-post: sanomat.eue@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Nyheter, 21.9.2017 | Utrikesministeriet

Leena-Kaisa Mikkola chef för avdelningen för Afrika och Mellanöstern

Vid sitt sammanträde den 21 september utnämnde statsrådet Leena-Kaisa Mikkola till chef för utrikesministeriets avdelning för Afrika och Mellanöstern.

Leena-Kaisa Mikkola

Statsrådet har utnämnt utrikesrådet Leena-Kaisa Mikkola till avdelningschef för utrikesministeriets avdelning för Afrika och Mellanöstern under perioden 1.10.2017–31.8.2021.

Mikkola övergår till tjänsten som avdelningschef från uppdraget som avdelningens ledande expert, som hon innehaft sedan september 2016. Före det tjänstgjorde hon fem år som Finlands ambassadör till Israel. Hon har tidigare arbetat vid Finlands EU-representation i Bryssel och vid Finlands ambassader i Canberra, Aten och Budapest. Vid utrikesministeriet har Mikkola tjänstgjort som chef för den politiska avdelningens enhet för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik, och i andra uppgifter vid den politiska avdelningen, Europaavdelningen och press- och kulturavdelningen.

Mikkola är juris kandidat från Helsingfors universitet. Hon har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1992.

Skriv ut

Detta dokument

Uppdaterat 21.9.2017


© Finlands ständiga representation vid EU, Bryssel | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter