Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Pysyvä edustusto - Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa : Pysyvä edustusto

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO EUROOPAN UNIONISSA

Avenue de Cortenbergh 80, B-1000 Bruxelles, Belgique
Puh. +32-2-287 8411
S-posti: sanomat.eue@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Valtionhallinto pienoiskoossa

Suomen pysyvä edustusto Euroopan Unionissa (EUE) on avainasemassa Suomen EU-politiikan toteuttamisessa. Edustusto ajaa Suomen etuja EU:n päätöksenteossa hallituksen ohjeiden pohjalta sekä raportoi ja välittää tietoa Suomeen.

EU-edustusto on valtionhallinto pienoiskoossa, sillä suurin osa edustuston noin sadasta työntekijästä on eri ministeriöiden lähettämiä asiantuntijoita. He työskentelevät edustustossa yleensä 2-5 vuoden ajan. Edustustossa työskentelee myös Suomesta lähetettyä toimistohenkilökuntaa sekä paikalta palkattuja työntekijöitä. Hallinnollisesti edustusto on osa ulkoasiainministeriötä.

Edustuston työtä johtaa Suomen pysyvä edustaja EU:ssa, suurlähettiläs Marja Rislakki. Hänen sijaisensa on suurlähettiläs Minna Kivimäki. Pysyvä edustaja ja hänen sijaisensa ovat Suomen edustajia neuvoston päätöksentekoa valmistelevassa komiteassa, Coreperissa.

Suurlähettiläs Hanna Lehtinen on Suomen edustaja poliittisten ja turvallisuusasioiden komiteassa (COPS). Kontra-amiraali Juha Vauhkonen edustaa Suomea sotilaskomiteassa (EUMC).

Edustuston virkamiehet osallistuvat päivittäin Euroopan unionin neuvostossa eri tasoilla käytäviin neuvotteluihin. Edustuston työtä säätelevät neuvoston, huippukokousten ja niitä valmistelevien työryhmien ja komiteoiden rytmi.

Edustuston henkilökunta

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.9.2018


© Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Bryssel | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot